Perkenalan

Hulu ialah salah satu perkhidmatan penstriman video paling popular di Amerika Syarikat yang menawarkan sejumlah besar filem, rancangan TV dan siri asal. Walau bagaimanapun, ramai pengguna menghadapi masalah apabila mereka cuba menggunakan VPN untuk mengakses kandungan Hulu.

1. Semak VPN anda

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memastikan VPN anda berfungsi dengan baik. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan perkhidmatan penstriman video lain seperti Netflix atau Amazon Prime Video untuk menyemak sama ada VPN anda berfungsi dengan semua perkhidmatan. Jika VPN anda tidak berfungsi dengan perkhidmatan lain, maka mungkin masalahnya bukan dengan Hulu.

2. Gunakan VPN yang lebih dipercayai

Jika anda pasti bahawa VPN anda berfungsi dengan baik, maka mungkin terdapat masalah dengan kebolehpercayaan VPN anda. Hulu adalah salah satu perkhidmatan yang secara aktif menyekat sambungan VPN. Oleh itu, anda harus menggunakan perkhidmatan VPN yang lebih dipercayai yang mempunyai sejumlah besar pelayan di AS dan menyokong protokol OpenVPN dan IKEv2.

3- Gunakan proksi DNS

Jika VPN anda tidak berfungsi dengan Hulu, maka anda boleh menggunakan proksi DNS untuk memintas penyumbatan. Proksi DNS membenarkan anda mengubah alamat IP anda kepada alamat IP yang terdapat di Amerika Syarikat. Ini membolehkan anda mengakses kandungan Hulu walaupun VPN anda disekat.

4. Gunakan pelayar dengan ciri VPN

Sesetengah penyemak imbas, seperti Opera, mempunyai ciri VPN terbina dalam yang membolehkan anda mengakses kandungan Hulu tanpa menggunakan perkhidmatan VPN pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ciri ini tidak selalu boleh dipercayai dan boleh menjadi perlahan.

5. Hubungi sokongan Hulu

Jika semua kaedah di atas gagal untuk membantu anda mengakses kandungan Hulu, maka anda boleh menghubungi sokongan Hulu. Mereka boleh membantu anda menyelesaikan isu ini dan memberikan anda maklumat lanjut tentang penyekatan VPN.

Kesimpulan

Kesimpulannya, menggunakan VPN untuk mengakses kandungan Hulu boleh menjadi rumit kerana penyekatan VPN. Walau bagaimanapun, dengan 5 pembaikan ini, anda sepatutnya boleh mengakses kandungan Hulu tanpa sebarang masalah. Perlu diingat bahawa menggunakan VPN mungkin melanggar syarat perkhidmatan Hulu, jadi berhati-hati dan hanya menggunakannya untuk tujuan undang-undang.